Om mig

Om mig

Mitt namn är  Elin Ek. Jag är 40 år, bor på Ekerö i Stockholm tillsammans med min man och våra två döttrar Siri och Tova.

Jag är en ODIS-certifierad doula, utbildad hösten 2017 med inriktning på FUR-metoden (Föda Utan Rädsla). Jag tar doulauppdrag i Stockholms Län och Uppsala med omnejd.

Jag arbetar bland annat med FUR-verktygen (Andning, Avslappning, Rösten, Tanken) och massage, tryck och beröring.

Jag är Aktiv Baby Instruktör och har gått Spinning Babies workshop, och använder dessa tekniker både under graviditet och under förlossning. Detta innebär att man med hjälp av enkla övningar hjälper bebisen att inta optimalt läge i livmodern. Man kan tex hjälpa bebisar som ligger säte eller tvärläge att vända sig själva eller bara få bebis att sjunka ner optimalt. Teknikerna är också väldigt användbara under förlossningen för att hjälpa bebisen ner och på så sätt korta ner förlossningens längd, undvika kejsarsnitt och få en bättre upplevelse.

Födseln av sina barn är något man minns hela livet. Därför tycker jag att det är så viktigt att man får den bästa upplevelsen som bara går. Som doula finns jag med som ett emotionellt stöd innan, under och efter förlossningen för att hjälpa er få en så fin och positiv upplevelse som möjligt. Detta oavsett vilket sätt du önskar föda på. Det kan vara vaginalt, med kejsarsnitt, med medicinsk smärtlindrig eller utan. Det kan vara på sjukhuset eller i hemmet – oavsett så finns jag där för er som ett kontinuerligt och tryggt stöd under hela förlossningen, på era villkor.

 

Jag har en starkt tilltro på kvinnokroppens förmåga att föda, och jag vet hur hur viktigt det är att tro på sin kropp och på sitt födande. Det är viktigt att hitta lugnet och tryggheten för att kroppen ska låta det så viktiga hormonet oxytocin flöda och på så sätt låta födseln ha sin gång. Och det är där jag som doula kommer in. Jag är utbildad i FUR-metoden (Föda Utan Rädsla) och använder dessa verktyg för att hjälpa dig som födande kvinna att känna lugn och trygghet. Jag stöttar både dig och din partner eller annan eventuell närstående. Har du ingen partner så är jag ditt stöd genom hela förlossningen.

 

Jag tar uppdrag både för par och självstående kvinnor. Jag har även möjlighet att ta akutuppdrag på kort varsel i mån av tid. Vill ni ha hjälp att fota gör jag naturligtvis detta också. Allt sker på era villkor och mitt mål är att ni ska känna att ni fick den bästa upplevelsen som var möjlig. Jag samarbetar med flera duktiga doulor och ser naturligtvis till så att det finns en backup som ni lär känna innan.

 

Hör av dig för ett första kostnadsfritt möte, digitalt eller fysiskt, eller om du har några frågor eller funderingar.

Utbildningar:

ODIS certifierad doula specialicerad på FUR
Aktiv Baby Instruktör
Rebozo
Spinning Babies WorkshopLänkar
Föda utan Rädsla
ODIS - Organisationen för doulor i Sverige

Aktiv Baby
Spinning Babies